Spårvagn vid Ostindiegatan. Foto BLR-fotograferna .

Västtrafik lovar fixa hållplatsutrop

Västtrafik brister när det gäller tillgängligheten för funktionshindrade. Hållplatsutropen fungerar inte och Synskadades riksförbund i Göteborg är kritiskt.

Som du kunde höra på måndagen i Radio Göteborg, riktar synskadade kritik mot att hållplatsutropen inte fungerar.

– Vi måste ju kunna veta vilken buss vi kommer med vilken spårvagn vi kommer med och var vi ska gå av någonstans, säger Eva Frid, ombudsman på Synskadades riksförbund i Göteborg.

Västtrafiks projekt, fokus 2010, har som målsättning att göra det möjligt för de flesta med något funktionshinder att resa med Västtrafik om två år .

– Vi håller just nu på och inför automatiska hållplatsutrop som kommer att vara klart till 2010 i hela Västtrafiks område. Men just nu finns det inte på alla ställen, säger Lena Jovén, enhetschef på Västtrafik.

Varför har det dröjt så länge att ordna de här hållplatsutropen?
– Det har inte dröjt länge, det har hela tiden ingått i vår plan att vi ska vara färdiga till 2010, men däremot har det varit en del arbete som inte har synts utåt, säger Lena Jovén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".