ishockey

Ulf Dahlén ny tränare i Frölunda

Ulf Dahlén blir huvudtränare och Janne Karlsson
återvänder som assisterande tränare för Frölunda kommande säsong.

Frölunda Hockey och Ulf Dahlén har undertecknat ett kontrakt som gäller tre säsonger, från och med 2008/2009. Samtidigt tillträder Janne Karlsson som assisterande tränare. Han  återvänder därmed till sin tjänst i klubben efter två års tjänstledighet.
Ulf Dahlén kommer närmast från Dallas Stars i NHL, där han varit assisterande tränare. Den senaste säsongen nådde Dahlén och Dallas semifinalen i Stanley Cup.
Som aktiv spelade Dahlén 1 051 matcher i NHL under 14 säsonger med fem klubbar. 1991 spelade han Stanley Cup final med Minnesota North Stars.
Dahlén blev världsmästare med Tre Kronor 1998 och har spelat två OS (1998 och 2002). Han har spelat 118 matcher i Elitserien för två klubbar, HV71 och Björklöven.


- Det finns alla förutsättningar för att få vara med och vinna här, samt för familjen att trivas. Hade jag fått välja vilket tränarjobb jag helst ville ha i Sverige så skulle jag ha valt Frölunda. Ingen tvekan om det.
- Jag ser också fram emot att jobba med Kent Norberg och Janne Karlsson. Båda är väldigt duktigt hockeyfolk som dessutom har en enorm erfarenhet av svensk hockey och Elitserien, säger Ulf Dahlén i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista