Huvudmisstänkt gripen för mord i Gårdsten

I Danmark har polisen gripit en man som är huvudmisstänkt för att ha mördat en 18-åring på en fotbollsplan i Gårdsten för ett drygt år sen. Den nu gripne mannen var häktad i sin frånvaro och tidigare i år friade tingsrätten två andra män som också misstänktes för inblandning i mordet.

Det är en tjugoårig man som nu gripits, på Köpenhamns flygplats Kastrup. Mannen ska ha erkänt mordet men flydde landet och var inte med vid tingsrättsförhandlingarna.

I tingsrätten var hans bror och ytterligare en person åtalade för mordet och för medhjälp men de friades.

Den domen är nu överklagad till hovrätten.

Bakgrunden till mordet på 18-åringen var att en femtonårig pojke blivit knivhuggen i Gårdsten, och en kväll några veckor senare var den 18-årige mannen som sköts till döds, vid fotbollsplanen. Dit kom då ett gäng killar. Bland dem fanns femtonåringens lillebror som ville hämnas händelsen och 18-åringen sköts till döds med flera skott. Men han hade ingenting med knivdådet att göra.

Redan vid tingsrättsförhandlingarna stod det ganska klart att den nu gripne 20-åringen var den som höll i vapnet.

Åklagaren vill idag inte spekulera i vad det har för betydelse för den fortsatta rättsprocessen att 20-åringen nu är gripen. Klart är att det kommer att dröja innan hovrätten tar upp den överklagade tingsrättsdomen. Först ska tingsrätten besluta om den 20-årige nu gripne mannen ska vara fortsatt häktad och först efter sommaren kan det stå klart när tingsrätten kan pröva misstankarna mot 20-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista