Nya överläggningar om extra kommunbidrag

Beslutet att Göteborgs stadsdelsnämnder inte ska använda kommunledningens extrabidrag på 50 miljoner kronor i år, det beslutet skjuts nu upp.

Miljöpartiet vill att bidraget används till funktionshindrade i tre stadsdelar och har fått till stånd nya överläggningar med socialdemokraterna.

Stadsdelsnämnderna skulle nu egentligen börja klubba igenom att extrabidraget från kommunledningen på 50 miljoner kronor inte ska användas i år.

Fem partier är nämligen överens om att stadsdelsnämnderna samlat på sig stora ekonomiska reserver som kan användas i första hand.

Men besluten skjuts nu upp och miljöpartiet sitter i nya överläggningar med socialdemokraterna.

I den grupp som tar fram förslagen sitter miljöpartisten Ethel Sjöberg. Hon säger till Västekot att partiet nu har ett förslag om att använda de 50 miljonerna i stadsdelar som drabbats av extra höga kostnader för funktionshindrade.

Det gäller tre stadsdelar där ekonomin inte är lysande: Gunnared, Frölunda - och Linnéstaden, där hon själv är ordförande.

Att miljöpartisterna lyckats skjuta upp beslutet beror på att de känt sig överkörda och socialdemokraterna vill inte irritera det parti man har budgetsamarbete med.

En första överläggning hölls på onsdagskvällen och ska följas av fler.

Senast i september måste beslutet om extramiljonerna tas.

                                                             Roger Blomqvist
                                                        roger.blomqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista