Inga bostäder på Skansberget

Byggplanerna för Skansberget i Göteborg avbryts. Det har socialdemokraterna och miljöpartiet bestämt sig för efter att än en gång gått igenom byggplanen.

Antalet bostäder blev inte så många som det var tänkt från början säger Anneli Hulthén socialdemokrat och ordförande i byggnadsnämnden.

Planerna på att bygga bostäder på den nedre delen av Skansberget har funnits i många år. Men det har inte varit okontroversiella planer. Länsstyrelsen har haft synpunkter eftersom den hävdat att miljön på Skansberget har ett riksintresse och bör skyddas.

Också många göteborgare har protesterat mot planerna och självklart har deras åsikter spelat in i beslutet säger Anneli Hulthén, som tycker att det är viktigt att ta tillvara de åsikter som finns om att bygga inne i stan.
I kampen mot byggplanerna bildades föreningen Rädda Skansberget, där Anne Svanholm är en av medlemmarna. Hon firade i dag med bubbel och jubel och var förstås överlycklig.

Enligt socialdemokraten Anneli Hulthén ska blickarna nu riktas mot Skanstorget som behöver rustas upp och som kan bli den nya platsen för bostäder. 
                                                        Andrea Valderrama
                                                   andrea.valderrama@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".