Personalbrist hotar Göteborgs sjukhus

Sjukhusen i Göteborg kommer att få stora problem med personalbrist de kommande åren.

I en rapport om framtidens sjukvård som Sahlgrenska universitetssjukhuset presenterade igår läggs stor vikt vid att man måste bli bättre på att attrahera nya medarbetare.

Rapporten som ska lotsa Göteborgs största sjukhusorganisation in nästa årtionde heter ”Vägen till SU 2015” och är en tropikhavsgrön lunta på 81 sidor. Ett antal arbetsgrupper bland personalen presenterar här vad de tror krävs för att SU ska klara framtidens krav på vård och utbildning. Man betonar vikten av att bli en attraktivare arbetsplats för att kunna locka till sig duktiga medarbetare.

Olle Larkö, chef för Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitetet som har ett mycket nära samarbete med SU, vill bygga ut läkarutbildningen för att klara den kommande personalbristen. Han oroar sig för den konkurrens om duktiga medarbetare som kommer från det ökande antalet privata vårdaktörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".