Väktare ska stoppa nedskräpning

Nu ska svineriet på Börstrappan vid Gustaf Adolfs torg stoppas. Kommunledningen har fått nog av supande och nedskräpning vid den politiska maktens centrum i Göteborg och skärper nu ordningen med hjälp av vakter.

– Folk pinkar och det luktar, man slänger grejer hänsynslöst. Och det är ju ändå ett rum dit vi får mycket besök, säger Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Så nu blir det täta kontroller av vaktbolag. De som dricker alkohol, skräpar ned och uträttar sina behov på trappan till Börsen kommer att avhysas. Vakterna kan också tillkalla polis för att beslagta alkohol.

Kommunstyrelsen hoppas att extrainsatserna för drygt 5000 kronor i månaden tillsammans med fler papperskorgar ska ge snabb effekt.

– Jag stod där en gång där vi skulle demonstrera med Göteborgare mot våld och så kom det ett sällskap, väldigt fint klädda och gick in. Och när jag kände stanken som mötte dem vid Göteborgs stads representationshus, då skämdes jag, och jag var tvungen att gömma mig för att de inte skulle se att jag var i närheten, säger Göran Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".