Inte alla kommuner subventionerar friskvård för personalen. Foto: Scanpix

Stora skillnader i friskvårdssatsningar

Det är stora skillnader i hur kommunerna kring Göteborg satsar på friskvård för sina anställda, det visar en rundringning som Västekot har gjort.

I Partille kan ersättningen för bland annat träningskort och motionsutrustning vara så hög som 2000 kronor, medan Härryda kommun har valt att inte lämna några subventioner alls.

– Vi tror att om man har friskvårdssubventioner så är det bara de som redan motionerar som blir gynnade och en tanke är att bredda det hela lite grann, säger Anders Pettersson som är personalchef.

I Göteborgs kranskommuner är man rörande överens om att personalen ska hålla sig frisk, men hur det ska gå till finns det olika åsikter om. Härryda är den enda som valt bort så kallad friskvårdssubvention, alltså att anställda mot uppvisande av kvitto kan få tillbaka en viss del av kostnaden för ett träningskort eller annan motionsaktivitet. Istället försöker man aktivera och inspirera sin personal ute på arbetsplatserna.

Friskvårdssubventionen, den är skattefri och kommunerna lämnar olika mycket pengar i ersättning. 500 kronor om året är en vanlig summa, men i Partille handlar det om betydligt mer - där får vissa förvaltningar upptill 2000 kronor.

– Vi tycker det är väldigt viktigt att vi möter personalens önskemål att vi försöker få igång dem i aktiviteter som kan vara till nytta för oss som arbetsgivare, säger personalchefen i Partille Jan Wesa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".