Stopp för inspelning av dramaserie

SVT Göteborg kommer sluta att spela in dramaserien Andra Avenyn och upp emot 50 personer kan förlora sina jobb. Västekot har tidigare berättat att SVT Väst ska minska personalstyrkan med omkring 50 personer, men nu riskerar alltså ytterligare 50 att få gå.

– Efter februari kommer vi säga upp fastanställda, men det får vi se i vilken omfattning det blir eftersom det samordnas med de som arbetar med andra produktioner i huset, säger Gunwi Silander, enhetschef på SVT Väst.

I februari nästa år spelas det sista avsnittet av Andra Avenyn in och personalen blir sysslolös. 50 visstidsanställda, bland dem skådespelare får inte sina kontrakt förlängda, och bland de 50 fast anställda som främst är inspelningspersonal kommer många förlora sina jobb.

Och Martin Nilsson som är ordförande för SJF-facket på SVT Väst tycker det är olyckligt att SVT inte är mer uthålligt.

– Jag hade gärna velat se att SVT-ledningen hade en längre uthållighet, att man vågade invänta och se hur det här skulle gå mer än bara efter ett år.

– Det här med Andra Avenyn kommer ju väldigt olyckligt vi sitter just nu i en väldigt omfattande nedbemanningsprocess inom SVT Väst och redan från början var det sagt att vi ska vara 50 färre innan det här året är slut, nu kommer lika mycket till, säger Martin Nilsson.

Andra Avenyn har haft få TV-tittare men varit populärt på webben. Även om SVT slutar spela in avsnitt i februari har man tillräckligt material för att sända serien fram in på 2010 och skulle fler tittare hitta till serien är en fortsättning inte utesluten.

– Det är ett uppehåll och är det fortsatt stort publiktryck så är det största sannolikhet att den kommer tillbaka igen, säger Gunwi Silander.

– Vad händer nu om antalet tittare ökar, då finns ju ingen personal, ska de återbesättas då helt plötsligt, mycket underligt, säger fackets Martin Nilsson.