Mölndal

Sänkta hemtjänstavgifter välkomnas

Mölndals kommun sänker hemtjänstavgiften. En som kämpat i flera år för att avgifterna skulle bli lägre är Solveig Löf.

– Det skulle de gjort för länge länge sedan för det har varit alldeles för höga taxor, de har ju varit omotiverat höga anser jag. Så det var ju på tiden att de vaknade till, säger Solveig Löf.

Hennes svärmor Hildur Löf betalade drygt 1000 kronor för en och en halv timmas hemtjänst var tredje vecka och ett trygghetslarm, något som Västekot berättat om tidigare.

Nu sänks avgiften med drygt 250 kronor.

I flera år har Solveig Löf kämpat för att få ner kostnaderna för svärmor Hildurs hemtjänst. Varje gång Solveig ringde till kommunen blev hon lovad att man skulle se över avgifterna. Ingenting hände, fram till nu.

– Det var länge sedan jag ringde om det första gången men det hände aldrig någonting, de sade bara att de skulle titta över det. Och sedan ilsknade jag till när det blev sådär väldigt högt, när jag såg svärmors räkning. Hon får ju inga pengar över att leva på.

Solveig är glad över sänkningen men hon vågar inte tro att säkningen förblir permanent.

– Man får hoppas att det håller i sig och att inte någon får för sig att höja igen för då får de faktiskt höja något annat tycker jag och inte ge sig på dem som har det sämst ställt, säger Solveig Löf.