Rättegång om mord i Gårdsten görs om

Rättegången mot en 19-åring som är huvudmisstänkt för mordet på en 18-årig man i Gårdsten förra sommaren kommer att göras om. Målet tas upp igen av tingsrätten senare i vår eftersom det kommit fram nya omständigheter i målet. I dag fick två av de män som i tingsrätten dömdes för inblandning i mordet sina domar fastställda av hovrätten.
Det innebär att en 26-årig man från Mölndal döms till ett års fängelse för bland annat skyddande av brottsling och en 28-årig man från Angered frias. Åklagaren ville ha båda fällda för bland annat medhjälp till mord. Rättegången mot den huvudmisstänkte 19-årige man kommer att alltså göras om i tingsrätten senare i vår på grund av att nya omständigheter har kommit fram i målet. 19-åringen är åtalad för mord. Dessutom sitter Ytterligare en person häktad í Frankrike misstänkt för anstiftan till mordet på 18-årigen. 18-åringen sköts genom ett fönster till en lägenhet i Gårdsten. Skotten var egentligen menade för hans storebror, men han hade lånat ut lägenheten till sin lillebror.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".