Inget sommarlov för strejkande

Som motåtgärd till Kommunals nyanställningsblokad kan Göteborgs Stad dra in redan beviljad ledighet och semestrar för Kommunals medlemmar.
Om Kommunals nyanställningsblokad håller i sig längre än den planerade enveckas-strejken, så kommer det att drabba förbundets medlemmar i Göteborg. Arbetsgivaren Göteborgs stad har rätt att återkalla inplanerade semestrar och annan beviljad ledighet eftersom det blir omöjligt att ta in vikarier så länge nyanställningsblockaden råder. Det säger stadskansliets planerare Björn Seve till Västekot. Göteborgs Stad motsätter sig en generell löneökning på 5,5 procent bland Kommunals medlemmar. Enligt Björn Seve bör manligt doiminerade yrkesgrupper inom Kommunal kunna nöja sig med en mindre löneökning i år. Vad gäller föräldrar till de uppskattningsvis 7 700 barn som inte kommer få någon barnomsorg under den vecka som strejken väntas pågå, kan en del av dagisavgiften återbetalas i efterhand.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".