Utbyggnadsplaner av östra Hisingen

Som ett led i Göteborgs stads stora satsning på nya bostäder inom de närmsta åren, kommer östra Hisingen att kraftigt byggas ut. Det finns planer på att det framtida Östra Hisingen kommer att ha 100 000 invånare, vilket skulle innebära en tiodubbling av dagens invånarantal.
Idag bor cirka 10 000 i området Kärra, Gerrebacka, Skogome, Rödbo och Säve. Både stadsbyggandskontoret och politikerna tänker sig ett kraftigt utbyggt östra Hisingen, vad gäller bostäder, arbetstillfällen och samhällsservice. Stadsplanerarna ser i framtiden att området gått och väl kan rymma 50 000 invånare, och drar sig inte för att i långtidsplanerna tala om 100 000 invånare i framtiden. Men så mycket folk behöver nya bärkraftiga vägar och allmäna kommunikationer och innan de riktigt stora bostadsprojekten påbörjas på östra Hisingen måste stora lokala och regionala infrastrukturprojekt bli klara.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".