Många studentbostäder byggs i år

Många nya studentbostäder byggs just i år för att företagen ska kunna få ta del av de bidrag som finns för nybyggnationer av hyresrätter. För att få bidrag måste byggnationen vara klar år 2008. Ändå är trycket på boende fortfarande högt i Göteborg.

Framförallt beror det ökade byggandet av studentbostäder på att det tidigare har funnits bidrag med räntebidrag och investeringsstimulans för nyproduktion av hyresrätter i allmänhet och för studentbostäder.

De hyresrätter måste färdigställas 2008 för att kunna ta del av de här bidragen, säger Martin Johansson som är infomatör på svenska studentbostadsföreningen. I Göteborg är trycket på studentbostäder fortfarande högt och trots att SGS Studentbostäder färdigställt nästan 400 lägenheter i år hade man igår inte en enda ledig studentlägenhet.

De nybyggda lägenheterna har därmed inte rått bot på köerna till studentlägenhet i Göteborg Mats Odensjö som är vd på SGS studentbostäder. Martin Johansson är orolig för nybyggandet av studenlägenheter i framtiden utan de subventioner som gjort att det i år byggts så många lägenheter kan det bli för dyrt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista