Fem män gripna för vapenrån

Under fredagsnatten greps fem män som skäligen är misstänkta för vapenrånet och misshandeln i Trollhättan som inträffade natten till fredag. Männen greps i Göteborg och förnekar brott.

Fem män i 20-års åldern är gripna skäligen misstänkta för det vapenrån och den misshandel som inträffade i Trollhättan natten till fredag. Männen greps på stan och i en lägenhet i Göteborg.

Det var på torsdagkvällen som ett äldre par hade öppet hus där dom driver sin företagsverksamhet med handeldsvapen. De blev då grovt misshandlade och rånade på ett flertal vapen.

– Det pågår förhör med de personer som vi har gripit misstänkta för brottet i Trollhättan, säger Sven Ahlbin, operativ chef vid länskriminalen i Västra götalands län.

Polisen tror inte att det rör sig om någon liga och vill inte uttala sig om de har fått in vapen. Några av de gripna är tidigare kända hos polisen och enligt Sven Ahlbin är vissa svenska medborgare och andra från Europa.

Fyra av dem misstänks för grovt rån, grov misshandel och mordförsök. En av dem misstänks för medhjälp till grovt rån. De fem männen förnekar brott och det äldre paret som misshandlades är fortfarande nedsövda. Den tekniska undersökningen fortsätter under lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista