Kvinna häktad efter falsk kidnappning

Kvinna från Göteborg har häktats skäligen misstänkt för medhjälp till försök till grov utpressning. Hon låtsades bli kidnappad för att avleda misstankar från ett utpressningsförsök i Västerås.

En 27-årig kvinna från Göteborg har häktats skäligen misstänkt för medhjälp till försök till grov utpressning enligt Vestmanlands läns tidning. Det var den 29:e juni som hon låtsades bli kidnappad av tre män på en pizzeria i Västerås.

Samtidigt misshandlades och hotades pizzaägaren och kvinnan hjälpte männen som ville ha pengar från ägaren genom att släppa in dem efter stängning.

Hon ska ha sagt att hon var tvungen att vara kvar inomhus eftersom hon var rädd för tre män utanför. Kidnappningen användes för att avleda misstankar från utpressningsförsöket.

Inga fler misstänkta är gripna men en man som suttit anhållen sen tidigare är fortfarande misstänkt för medhjälp till försök till grov utpressning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista