Gothia cup har slutat att växa

I Gothia cup:s drygt 30-åriga historia så har turneringen för första gången slutat att växa i antal deltagare. Anledningen tror turneringsledare Lena Rönnefors beror på att de inte har tillräckligt med fotbollsplaner och inkvarteringsplatser.

Världsturneringen för ungdomar Gothia cup har slutat efter 3963 spelade matcher. För första gången på drygt 30 år har turneringen slutat att växa. I år slogs inga nya rekord i antalet deltagare och det var färre länder som var med i årets cup.

Detta beror dock inte på att intresset har minskat från andra länder säger Lena Rönnefors, Gothia Cup:s turneringsledare. Cupen har chans att växa redan till 2009 om det finns fler fotbollsplaner och inkvarteringsplatser.

När hon ska summera turneringen så tycker hon på det stora hela att det har varit ett bra år. Lag från bland andra Brasilien och Afrika har fått storpublik och stämningen har varit god.

Det som är tråkigt är olyckan på Liseberg som kom mitt under Gothia cup-veckan i den absoluta piken och det drabbar alla menar hon. 16 av spelarna skadades i olyckan dock blev ingen allvarligt skadad.

Höjpunkterna var invigningen och slutet enligt turnerings-ledaren. Avslutet när Sverige gick in med Högsby IK och känslan med ”We are the champions” efteråt var härlig tycker Lena Rönnefors.

– Den var enorm, enorm, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista