Ingen succé för göteborgarna i DN-galan

Christian Olssons karriär kan vara över. I trestegscomebacken på DN-galan på tisdagskvällen blev det bara två hopp, i det tredje sa kroppen ifrån. Och över huvud taget var galan ett nederlag för göteborgarna.

Christian Olsson hoppade 17,01, vilket gav en tredjeplats. Men han kände på nytt av sin skada i baksida lår.

Inget OS i Peking
– Någonstans har jag känt att det fanns en risk för att det skulle hända. Skadan är kronisk och dyker upp igen. Peking är borta, det finns ingen chans, säger Christian Olsson.

Inte heller för de övriga göteborgarna gick det särskilt bra. I höjdhoppet klarade Emma Green höjden i 1,91 först i tredje försöket. Och på 1,95 rev hon ut sig.

Något OS lär det inte bli för Robert Kronberg, som sprang 110 meter häck på tiden 13,76. Det bör ha varit sista chansen för Kronberg, som var den ilsknaste deltagaren i går efter att ha blivit störd i loppet av en annan löpare.

Mustafa omsprungen på upploppet
Mustafa Mohamed klarade inte av att följa upp succéloppet på 3000 meter hinder från Paris Golden league-tävling i fredags utan slutade trea på tiden 8.14,77. Med två och ett halvt varv kvar ledde han, men fick se sig omsprungen på upploppet av två kenyaner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista