Fler arbetssökande i Göteborg

Förra veckan var det fler som skrev in sig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen i Göteborg, jämfört med samma vecka förra året.

Totalt skrev 461 personer i Göteborg in sig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen förra veckan. En ökning med 113 personer jämfört med samma vecka året innan.

Den 1 juli i år infördes nya tuffare regler för sjukskrivna, och de två första veckorna efter regeländringen märktes ingen större skillnad i antalet arbetssökande i Göteborg. Men förra veckan ökade alltså siffran markant.

Kjell Johansson är verksamhetssamordnare för Arbetsförmedlingen i Göteborg och säger att det är för tidigt att veta varför fler skriver in sig som arbetssökande.

Det kan bero på de ändrade reglerna för sjukskrivna, men det kan också vara Volvovarslet och oro för konjunkturförändringar, säger han till Västekot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista