Flicka omhändertagen i Kambodja

Förra året fördes en flicka från Göteborg olovligen till Kambodja av sin pappa men nu har hon kommit tillrätta. Det uppger UD:s presstjänst för Västekot.

Flickan från Göteborg som olovligen fördes till Kambodja av sin pappa är på väg till Sverige igen. Pappan har inte vårdnaden om sin dotter men tog i juni förra året med sig dottern utomlands och reste in i Kambodja.

Han efterlystes internationellt och mamman reste flera gånger till Kambodja eftersom det varit känt en längre tid att det var där dottern och pappan befann sig.

Mannen efterlystes internationellt och den 22 juli omhändertogs flickan och pappan greps av kambodjansk polis. Enligt lokala tidningsuppgifter var det en granne till pappan som tipsade polisen och den 22 juli omhändertogs flickan och pappan greps av kambodjansk polis i en provins som gränsar mot Thailand.

Mannen som misstänks för grov egenmäktighet med barn kommer att föras till Sverige tidigast nästa vecka. Det säger Gerd Brantlid, chef för länskriminalens utredningsrotel till Västekot. Flickan har återförenats med mamman och de två är enligt uppgift till UD på väg tillbaka till Sverige.

– Mamman reste ner omedelbart, säger Anders Jörle på UD:s presstjänst.

Chefen för svenska Interpol och Rikspolisstyrelsens sambandskontor Sirene, Kent Widing, säger till TT att samarbete pågår med göteborgspolisen om hur hämtningen av den gripna pappan ska ske.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista