Kommunals strejk drabbar äldrevården

Strejken bland barnskötare och dagbarnvårdare slår direkt mot bl a äldreomsorgen. Eftersom barnomsorgen inte fungerar tvingas vårdpersonal med förskolebarn att stanna hemma från jobbet.
På ett par äldreboenden i Göteborg börjar effekterna märkas så smått av den strejk som pågår ute i förskolorna. På äldreboenden i Gunnared och Tynnered t ex har man idag några anställda bland vårdpersonalen som inte kunnat komma till jobbet eftersom de inte har någon barnomsorg. Än så länge har man kunnat använda sig av sina bemanningspooler där de finns, men om strejken fortsätter i nästa vecka kan det bli problem att få full personaltäckning, säger äldreomsorgschefen i Tynnered Lisbeth Sjöling, till Västekot. Äldre- och handikappomsorgen, som planerar att lösa nyanställningsblockaden genom att låta den ordinarie personalen jobba mera, kan som en direkt följd av dagisstrejken få stora problem att få in personalen på längre pass.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".