Fullt upp med getingar hos Anticimex

En varm sommar innebär sol och salta bad men även getingar som i dagarna gör livet surt för många. Anticimex har fullt upp med att hinna med att hjälpa alla som ringer om hjälp.

Anticimex får in mellan 50 och 100 jobb per dag under slutet av juli och det beror på att det har varit en gynnsam temperatur och dessutom en bra vinter med många drottningar som har övervintrat.

Henrik Martinsson, skadedjurstekniker på Anticimex, gör sig klar för att ta bort ett getingbo på en villa veranda i Frölunda. En heltäckande nätslöja över ansiktet, overall, dubbla handskar och en andningsmask ska skydda honom när han sprutar in ett vitt pulver som ska ta kål på getingarna.

I början av säsongen när getingboet är lika stort som en pingisboll kan du för att slippa getingar riva ner boet som då en befruktad drottning bor i säger Henrik Martinsson.

Han är själv inte rädd för getingar men tycker att man ska ha respekt för dem. Kostnaden för att få hjälp av Anticimex täcks oftast av en hemförsäkring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista