Stenhuggeri öppnar efter blockad

Efter semestern öppnar Bröderna Henrikssons stenhuggeri i Kungsbacka igen. ÍF Metall drog igång en övertidsblockad efter att stenhuggeriet inte vill teckna kollektivavtal.

Nu har Bröderna Henrikssons stenhuggeri i Kungsbacka öppnat igen efter semestern och därmed är också blockadvakterna från fackförbundet IF Metall på plats igen. Stenhuggeriet är indraget i en konflikt med facket som bottnar i att företaget inte vill teckna kollektivavtal något som fått facket att dra igång en övertidsblockad.

Ombudsman Per Persson på IF Metall i Halland säger till Sveriges Radio Halland att om konflikten inte är löst inom ett par veckor räknar han med att blockaden utökas med sympatiåtgärder som syftar till att strypa varutransporter till stenhuggeriet i Kungsbacka.

Tidigare under sommaren polisanmälde facket företaget för olaga hot och egenmäktigt förfarande och det är misstankar som polisen utreder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista