Champions League kval

Kvalet ger inga stora pengar

IFK Göteborg möter på onsdagskvällen schweiziska Basel i andra kvalomgången i Champions League. I och med egna kostnader vid kvalmatcher är det i princip ett nollsummespel för göteborgsklubben.

Onsdag kväll spelar IFK Göteborg andra kvalomgången till Champions League. Det är schweiziska Basel som står för motståndet men det är inga stora vinstpengar som väntar om de vinner onsdagens match.

De har omkostnader vid dessa matcher och det kan bli ett litet överskott men inte mycket säger klubbdirektör Seppo Vaihela. Det är först vid avancemang till gruppspelet i den verkliga turneringen som pengarna kan rulla intill klubben. Det är ersättningar från europeiska fotbollförbundet UEFA som IFK kan hoppas på.

Exakt hur mycket pengar vet inte Seppo Vaihela men han har sina aningar. Det kan ligga på runt 48 miljoner svenska kronor. Inför mötet med Basel är klubbdirektören optimistisk.

– Vi har en positiv trend med spelare som bara blir bättre och bättre, jag hoppas det fortsätter så, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista