Oro för anlagda bränder i Åsa

Flera boende i Åsa söder om Göteborg är oroliga för att de bränder som härjat i Kläppa och Buared i Åsa är anlagda. Två personer såg efter onsdagkvällens brand en okänd man i området.

Efter branden i onsdags kväll upptäcktes en okänd man i skogen och två personer tog upp jakten men hann inte ifatt. De båda vill vara anonyma men berättar att de okände mannen hade gröna kläder och att han var snabb. Anneli Isaksson upptäckte den senaste branden i onsdags kväll.

– Jag sprang med lite vatten upp och försökte släcka, säger Anneli Isaksson som upptäckte den senaste branden i onsdags.

Rikard Rodhe som bor en bit bort kom förbi och fick höra att det handlar om en man som verkar känna till området.

– När de hade jagat honom så hade han tydligen inte ens vänt sig om och tittat utan bara sprungit, säger Rikard Rodhe.

Grannarna säger att polisen därefter satte in hundpatrull, såvitt de vet utan resultat. De berättar också att en likadant klädd person har synts till även i samband med de tre bränderna i Buared i söndags, eventuellt också vid den stora branden i Kläppa i juni. Polisen vill inte berätta några närmare detaljer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista