"Spelkungen" förnekar inblandning i mord

I Göteborg inleddes idag, måndag, rättegången mot en 55-årig man som har kommit att kallas ”spelkungen”. Rättegången kommer senare handla om påstådd ekonomisk brottslighet, men på måndagen stod 55-åringen inför rätta för inblandning i ett mord och ett mordförsök.

Den 55-årige spelkungen är gudfar till en man som blev beskjuten i Nacka kommun för snart sex år sedan.

Nu står ”spelkungen” inför rätta, misstänkt för anstiftan till mordförsök på sin gudson, men enligt försvarsadvokat Anders Munck förnekar han brott.

”Spelkungen” är också åtalad för att ha beordrat det spektakulära mordet på en man i Skärholmen i Stockholm 2003. Den mördade mannen var väl känd i den undre världen, och enligt åklagaren skyddade han vid den här tiden en konkurrent till den 55-årige ”spelkungen”, men han förnekar inblandning även i det här brottet.

Inom kort väntas nytt åtal mot ”spelkungen”, den här gången för omfattande ekonomisk brottslighet med koppling till illegalt spel.

Tillsammans med ett tiotal andra personer misstänks 55-åringen ha lurat staten på minst runt 20 miljoner kronor.

Rättegången mot mannen hålls i säkerhetssalen på Göteborgs tingsrätt och den beräknas hålla på till en bit in i oktober månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista