Bebyggelse kring Rådasjön utreds mer

Ett enigt kommunfullmäktige i Härryda återremitterade igår kväll ärendet som gäller bebyggelse av ett nytt fritidcenter i det planerade naturreservatet vid Rådasjön.
Ärendet återremitterades till kommunstyrelsen för att partierna vill höra hur Mölndals kommun ställer sig till vissa förändingar i förslaget, som kommunstyrelsen beslutat om. Dessutom vill de utreda tillgängligheten till gång- och cykelbanor i området.
Det var socialdemokraterna tillsammans med vänstern och miljöpartiet som kom med förslaget om återremittering, men samtliga partier ställde sig alltså bakom förslaget.
Kommunstyrelsen i Härryda sa i början av april ja till den frizon som gör det möjligt att bygga i det planerade naturreservatet kring Rådasjön. Frågan har väckt mycket debatt i kommunen, bland annat motsätter sig naturskyddsföreningen planerna på bebyggelse.
I frizonen är det tänkt att ett fritidscenter kan byggas med plats för bland annat en stugby, camping och hotell.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".