Ägare till klädkedja åtalas för skattebrott

Ägarna till en stor svensk klädkedja åtalades idag för grovt skattebrott. De båda makarnas villa söder om Göteborg renoverades för 20 miljoner kronor - och det är klädkedjans butiker runtom i landet som fått betala.
Villan i ett exklusivt område söder om Göteborg köptes av de båda makarna för 4 miljoner kronor i slutet av 90-talet. Enligt åklagare Ivar Källblad på ekobrottsmyndigheten i Göteborg så har fakturorna för den omfattande renoveringen gått till makarnas olika bolag, som alltså fått stå för villaombyggnaden på cirka 20 miljoner kronor. Åklagaren hävdar också att makarna gjort med hjälp av falska handlingar fört över miljonbelopp mellan olika konton för att undvika förmögenhetsskatt. Klädkedjans ägare nekar till anklagelserna om grovt skattebrott och säger att det handlar om ett missförstånd. Enligt makarna är det deras klädföretag som ägt villan hela tiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".