Bingohallar stänger.

Bingopengar trots mindre spel

Under de senaste tre åren har Idrottens Bingo mer än fördubblat sina vinster trots att den sista privatägda Bingohallen i Göteborg, Prinsgatans bingo, stängt för gott.

Prinsgatans bingo är stängd för gott och därmed så försvann den sista privatägda Bingohallen i Göteborg men det innebär inte att det göteborgska föreningslivet får mindre pengar från Bingospel utan snarare tvärtom.

Idrottens Bingo som äger fyra stora bingohallar i Göteborg har under de sista tre åren mer än fördubblat sina vinster säger vd:n Ingemar Dahlén. Den enes död den andres bröd gäller också i Bingobranschen säger han.

Tittar man på siffror i år kommer Idrottens Bingo att leverera 40 miljoner kronor till föreningslivet detta är mer än dubbelt så mycket jämfört med 2005.

Det har alltså gått uppåt för Idrottens Bingo under de tre sista åren men nu börjar det dyka upp moln på den blåa bingohimlen.

– Vi är lite bekymrade självklart av den utbredning som nätbingo har fått och som finns på Internet idag, säger Ingemar Dahlén.

Han tror dock att folk vill umgås med andra människor och att bingohallarna därmed har en framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista