Undersköterska uppsagd efter kritik mot arbetsvillkor

Undersköterskan Titti Bruun blev uppsagd från sin arbetsplats, ett äldreboende i Floda, på grund av att hon uppmärksammade kommunen på att arbetsituationen var ohållbar. Illojalitet, anser arbetsgivaren.

Undersköterskan Titti Bruun blev uppsagd från sin arbetsplats, ett äldreboende i Floda, på grund av att hon vänt sig till kommunen, efter att flera gånger uppmärksammat sina chefer på att arbetsituationen var ohållbar. 

Enligt arbetsgivaren fick hon sparken för att ha varit illojal och svartmålat företaget. Facket håller inte med och idag inleds förhandlingar om uppsägningen.

Enligt Titti Bruun, som jobbat elva år på äldreboendet Ekebacken, har fallolyckorna ökat bland de äldre. Hon har på senare år haft ensam ansvar för 20 dementa nattetid. Innan det privata vårdföretaget Attendo Care tog över driften från Lerums kommun för närmare två år sedan, var de två som jobbade natt.

Enligt hennes fackliga företrädare på Kommunal finns ingen saklig grund för uppsägningen. I övrigt vill man inte kommentera ärendet innan förhandlingarna är klara. Det vill man inte heller på Attendo Care men informationschef Charlotte Dimming bekräftar i alla fall att det är illojalitet mot företaget som är orsak till uppsägningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista