Rikskriminalen förstärker alingsåspolisen

Det går fortfarande trögt med tipsen till polisen om den försvunna 20-åriga kvinnan från Alingsås, som nu varit spårlöst borta sedan mitten av maj. Nu i veckan kommer rikskriminalen till Alingsås för att hjälpa polisen på plats.

Det var den femtonde maj som den 20-åriga kvinnan försvann. Sen dess har polisen utan resultat gått igenom tips och hört en mängd personer som kan ha uppgifter om kvinnan. Men nu går det trögt, säger spaningschefen Mats Axelsson till Västekot.

Det kommer inte in några bra tips längre, och i stort sett alla personer som kan höras om den 20 åriga kvinnan och hennes liv har redan hörts, säger Axelsson. Någon enstaka person har hörts under sommaren, utan resultat.

Under sommaren har rikskriminalen läst in hela utredningen och på torsdag kommer dom för att diskutera fallet med Alingsåspolisen. Rikskriminalen kommer också att besöka olika platser för att bilda sig en uppfattning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista