Ökad mängd kokain i Göteborg.

Kokain ökar i Göteborg och landet

Enligt en undersökning som socialtjänst och sjukvård har gjort är kokainet den drog som ökar mest i Göteborg och i landet. Det finns även en ny drog, besläktad med valium, som är stark och svårdoserad.

Kokainet är den drog som ökar mest i Göteborg och i Sverige i stort och en ny typ av drog säljs via internet. Det visar en ny undersökning som socialtjänst och sjukvård har gjort.

Den nya drogen Fenazepam är besläktad med valium och kan användas mot ångest och sömnsvårigheter. Preparatet är dock extremt starkt och svårdoserat och flera ungdomar i Göteborg har fått akutvård på beroendekliniken under våren.

Än så länge är inte den nya drogen narkotikaklassad och därmed är det inte förbjudet att hantera vilket gör att polisen har svårt att agera. Samma situation rådde tidigare för GHB och Rohypnol.

När Kunskapskällar’n fått uppgifter från tretton personer inom socialtjänst och sjukvård i staden menar fler att kokainanvändandet är oförändrat än som svarat att det skett en ökning eller minskning. Det är dock fler som uppger en ökning än en minskning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista