Foto: Anna Olofsson

Inget resultat i förhandlingar om uppsagda undersköterskan i Floda

Företaget Attendo Care och fackföreningen Kommunal blev inte överens i dom lokala förhandlingarna på tisdagen, om undersköterskan Titti Bruun i Floda som blev uppsagd på grund av påstådd illojalitet med företaget.

Men företaget valde igår att dra tillbaks uppsägningen och erbjöd en tjänst dagtid, istället för på natten.

- Jag ser inte det som en utväg, som en möjlighet, till det som jag vill och kan, utan jag har jobbat natt i så många år, det är det jag vill göra. Jag känner att det inte är någon bra lösning från Attendo Care, säger Titti Bruun.

Var det inget seriöst bud från Attendo Care, menar du?

- Nej, det anser inte jag. För dom vet att jag vill jobba natten och det är ett sätt att bli av med mig. Jag är obekväm helt enkelt.

På förhandlingarna igår framkom också, enligt Titti Bruun att den enda anledning till att Attendo Care sa upp henne för att ha varit illojal, var för att hon mejlat till kommunen vid något tillfälle och påpekat brister i vården. Attendo Care har tidigare sagt att det finns ytterligare skäl till uppsägningen, men har inte varit beredd att berätta det för Radio Göteborg.

Det blir nu centrala förhandlingar om uppsägningen.

- Jag vill ha tillbaka min natttjänst och jag vill ha någon form av ersätttning. Jag har dock gått utan lön i några månader. Dessutom vill jag att dom återställer personalbemanningen på natten, säger Titti Bruun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista