Skarp kritik mot att binda fast cp-skadad

Länsstyrelsen i Västra Götaland riktar idag skarp kritik mot både Stadsdelsnämnden Majorna och de assistenter som band fast en 33-årig CP-skadad kvinna i sängen.
Förhållandena uppdagades när kvinnans mamma och syster kom till lägenheten på julafton. De fann en dagbok som assistenterna fört och av den framgick att kvinnan flera gånger bundits i sin säng. Dagboken innehöll också kränkande omdömen om den cp-skadade kvinnan. Länsstyrelsen riktar allvarlig kritik mot att dagboksanteckningarna förekommit. En assistent hade skrivit att hon hatade kvinnan. Assistenten hade bundit henne med två remmar efter att ha fått ett slag på näsan så att hon blödde näsblod. När det gäller fastlåsningen skriver länsstyrelsen "att en personalgrupp tar till detta tyder återigen på stora brister i kunskap, kompetens, stöd från arbetsledning och avsaknad av rutiner".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".