Misstänkt bomb på Hisingen undersöks av polisen.

Misstänkt bomb på Hisingen

En misstänkt bomb undersöks under måndag eftermiddag av polisen på Rambergsvägen i Göteborg. Deras första bedömning är att det rör sig om skarpt läge och har spärrat av området.

Polisen undersöker en misstänkt sprängladdning i en plastpåse under en bil på Rambergsvägen i Göteborg. Polisen har gjort en första bedömning och tror att det kan vara skarpt läge.

Det är avspärrat mellan Rambergsskolan och västerut mot Västra Stillestorpsgatan samt Bergavägen. Polisen funderar på att evakuera boende men vill först att tekniker skickar en robot som gör en bedömning. Det är ingen fara för boende vid 16-tiden enligt polisen men de vill inte ha in fler i området. Avspärrningarna kan vara några timmar.

Strax efter klockan 15 på måndagen hittade en man ett föremål under sin bil. Polisens första besiktning visade att det kunde röra sig om en skarpladdad bomb. Vid 16-tiden är de på väg med bombtekniker som ska göra en bedömning med hjälp av en robot.   

Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, vill inte ge några fler detaljer än men säger att flera omständigheter gör att de tar det på största allvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista