Polisen spärrade av platsen efter rånförsöket.

Rånförsök mot Handelsbanken

Handelsbanken på Övre Husargatan i Göteborg utsattes på tisdagsmorgonen för ett rånförsök. Troligen fick de inte med sig något utan lämnade platsen när de inte lyckades ta sig in i lokalen.

Strax före klockan nio på tisdagsmorgonen dök rånarna upp utanför Handelsbanken på Övre Husargatan. Banken hade ännu inte öppnat och rånarna försökte slå sig in med bland annat en kofot.

– Det verkar som de hade felsynkade klockor, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid Göteborgspolisen och syftar på att de missade öppningstiden.

Rånarna ska ha varit beväpnade, eventuellt med skjutvapen men inga skott har avlossats. Enligt olika vittnesuppgifter ska två eller möjligen fyra rånare ha tagit sig från platsen på mopeder.

Polisen har hittat en moped i centrala stan som kan ha använts vid rånförsöket och man har även hittat andra fynd som kan höra ihop med händelsen.

Platsen runt banken har spärrats av och polisen ska göra en teknisk undersökning. Ingen personskada har inrapporterats i samband med rånförsöket och polisen har ännu inte lyckats gripa någon av rånarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista