Man anhållen - misstänks ligga bakom bomb på Hisingen

En 33-årig man har anhållits misstänkt för mordförsök alternativt medhjälp till försök till mord. Mannen är misstänkt för att vara inblandad i att en bomb placerades under bil på Hisingen i Göteborg på måndagen. Mannen anhölls på måndagskvällen.

En 33-årig man misstänks vara inblandad i att en bomb placerades under en bil på Hisingen i Göteborg på måndagskvällen. Han har anhållits misstänkt för mordförsök alternativt medhjälp till försök till mord.

Under måndagseftermiddagen hittades en plastpåse under en bil som brukar användas av en man som enligt uppgifter till TT är medlem i en kriminell organisation i Göteborg. Han är förtegen i sina samtal med polisen.

På måndagskvällen sköt polisens bombtekniker sönder plastpåsen. De första undersökningarna av resterna visade att laddningen kunde ha exploderat och polisen misstänker att det var en bomb i påsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista