Förskolekön ska bort helt och hållet.

900 fler förskoleplatser

Hundratals nya förskoleplatser ska till i Göteborg innan årsskiftet och detta är en del i arbetet att få bort förskolekön helt och hållet, säger Ralf Sköld, direktör på lokalsekretariatet i Göteborg.

Det ska bli 900 hundra fler förskoleplatser i Göteborg innan årsskiftet. Det är en del i arbetet att få bort förskolekön helt och hållet och Ralf Sköld som är direktör på lokalsekretariatet i Göteborg förklarar vad de gör för att få så många nya platser under det här året.

Förskolekön har varit en het potatis under en lång tid och många har undrat hur det kommer att bli i framtiden. De 900 nya förskoleplatser är en del i ett större arbete där målet är 5000 nya platser fram till år 2015.

Detta arbetet är viktigt eftersom det blir en ökning av barn i förskoleåldern enligt dagens prognoser och Ralf Sköld hoppas att alla får de platser de önskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista