Kungsbacka och Kungälv hårt strejkdrabbade

I två veckor kommer strejken nu att kännas extra hårt i Kungsbacka och Kungälv där eleverna får ta med egen mat till skolan idag.
Sent igår kväll ratade Kommunal medlarnas bud och vid midnatt bröt en ny strejkvåg ut bland fackförbundet Kommunals 46 000 medlemmar - den största i Kommunals historia. Denna gång slår strejken mot bl a flera kranskommuner till Göteborg. I två veckor kommer strejken nu att kännas extra hårt i Kungsbacka och Kungälv. I Kungsbacka går 900 kommunalare ut i strejk. I Kungälv är det en mängd verksamheter som påverkas när samtliga kommunals varslade medlemmar strejkar. Skolorna kommer hålla öppet till att börja med, men elevrna får ta med egen mat då skolbespisningens personal omfattas av strejken. På sikt kan skolan stängas helt om det uppstår sanitära olägenheter på grund av att personalen som bland annat städar toaletterna också strejkar. Kommunens samtliga fritidsanläggningar påverkas också. Strejken för kommunals medlemmar i Kungälv och Kungsbacka gäller till och med den 25 maj.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".