Rödgröna samarbetet hotat

Förslaget att avgiftsfinansiera två älvtunnlar i Göteborg, varav en ny vid Marieholm, hotar nu samarbetet mellan socialdemokraterna och miljöpartiet.

I förra veckan undertecknade socialdemokraten Göran Johansson en avsiktsförklaring till regeringen om avgiftsfinansiering av en ny vägtunnel tillsammans med Vägverket, regionen och GR, Göteborgsregionens regionalförbund.

Miljöpartistiska kommunalrådet Kia Andreasson säger nu att underskriften var ett brott mot kommunallagen. Hon säger till Västekot att hon också ser agerandet som ett brott mot den rödgröna samarbetsuppgörelsen och att miljöpartiet nu kommer att diskutera konsekvenserna.

Göran Johansson säger till Västekot att han på sätt och vis kan förstå irritationen. Men han betonar att det var viktigt att snabbt få fram avsiktsförklaringen och att kommunfullmäktige ändå till sist avgör om det ska byggas en ny tunnel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista