Vanvårdad kvinna vid äldreboende

En kvinna i Kortedala har under sommaren vanvårdats på det äldreboende hon bor. Kvinnans dotter skriver i ett brev till Göteborgs stad att mamman fördes från äldreboendet till akuten. Väl där ska det ha visat sig att hon bland annat var kraftigt uttorkad och hade fått lunginflammation.

I brevet till stadsdelsförvaltningen i Kortedala menar dottern att hennes mamma vanvårdats på äldreboendet Sekelbo. Enligt dottern ringde personal från äldreboendet till henne och berättade att hennes mamma skulle föras med ambulans till akutmottagningen på Östra sjukhuset i Göteborg.

Väl på sjukhuset visade det sig, enligt dottern, att mamman var i dåligt skick. Hon skriver i brevet att det på akutmottagningen konstaterades att mamman var uttorkad, att hon hade flera fula sår på fötter, ben och i ryggslutet, att hon hade dålig syreupptagningsförmåga och att hon hade fått lunginflammation. Mamman ska inte heller i första skedet ha varit kontaktbar.

Efter att ha fått vård på sjukhuset skriver dottern att mammans tillstånd förbättrades avsevärt. Chefen för äldreboendet vill inte kommentera det enskilda fallet med hänvisning till sekretessen. Men kommunen har inlett en utredning med fokus på de sjukvårdande insatserna som kvinnan fått på äldreboendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista