Ingen trängselavgift för att klara miljökraven

Trängselavgifter finns inte längre med på Länsstyrelsens åtgärdslista för att Göteborg ska klara nya hårdare miljökrav, erfar Västekot.
Miljöpartiets kommunalråd Kia Andreasson kallar det skandal att trängselavgifter som fanns med i utredningen för två veckor sen nu är borta. Miljöpartiet och vänsterpartiet har därmed förlorat ett av sina bästa argument för att trängselavgifter snabbt ska införas i Göteborg. Länsstyrelsens åtgärdslista - som inte är offentliggjord - ska ligga till grund för regeringens beslut om åtgärder för att storstäderna ska klara nya miljökrav från år 2006. Ansvariga på länsstyrelsen vill inte kommentera utredningen förrän den är slutbearbetad och har nått regeringen. Men enligt vad Västekot erfar instämmer Länsstyrelsen i regionpolitikernas bedömning att stora satsningar på kollektivtrafik och vägar i göteborgsregionen bör tidigareläggas. En höjd skrotningspremie finns också med i länsstyrelsens paket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".