Cupvinst för Blåvitt

På söndagen blev IFK Göteborg Svenska Cupmästare genom att besegra Kalmar FF med 5-4 efter straffsparkar.

– Ja det var väl ett tag sen just cuppokalen var i Göteborg tror jag, men det är skönt att vi lyckas ta hem en pokal i alla fall, sade Niclas Alexandersson efter matchen.

Ni började matchen allra bäst ni var väldigt svårspelade och släppte inte till något bakåt. Kalmar kom ingenstans egentligen?

– Nej vi började bra och hade bra omställningar med lite bollar in bakom vilket var tanken med våra snabba forwards. Sen efterhand så jobbar de sig in i matchen. De är väldigt tunga och svårspelade inte minst här på Fredrikskans.

Hur mycket betyder det här cupguldet nu kan man säga, det var ju er enda chans att nå ut i Europacupspel?

– Ja det är klart att som läget är i allsvenskan och realistiskt sett så blir det svårt. Då ska de ju falla igenom nåt alldeles oerhört. nu har vi säkrat en plats i Europacupkvalet och det var oerhört viktigt för klubben, menade Niclas Alexandersson.

MATCHFAKTA:
Straffar, Kalmar FF: Henrik Rydström mål, Lasse Johansson mål, Viktor Elm mål, Daniel Lopes Sobralense mål, Marcus Lindberg miss.

IFK Göteborg: Niclas Alexandersson mål, Kim Christensen mål, Ragnar Sigurdsson mål, Hjalmar Jonsson mål, Pontus Wernbloom mål.

Publik: 7 158.