Nedläggning av Fotöskola skjuts upp

Det blir ingen nedläggning av skolan på Fotö i Öckerö kommun som planerat. I alla fall inte under kommande läsår. Det beslutade Öckerös Barn och utbildningsnämnd på onsdags kvällen.
Beslutet att lägga ner skolan på Fotö finns kvar, men Barn och utbildningsnämnden skjuter på det till läsåret 2004/2005, säger ordförande i nämnden, Kristdemokraten Annelie Sundling till västekot. Alla ska få mer tid och man kommer att initiera ett samråd med lärare och föräldrar, säger Sundling. Protesterna mot den planerade nedläggningen av skolan på Fotö har varit kraftiga i vår med demonstrationer och namninsamlingar. Förslaget om att spara pengar genom att lägga ner skolverksamheten på Fotö och flytta barnen till andra skolor kommer nu att återremitteras till kommunens förvaltning - som då ska lämna nya förslag om vad man kan dra in på för att spara de 400 000 som saknas enligt kommunens budget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".