Nazistdemonstration blev dyr för polisen

Nazistdemonstrationen i Skövde i slutet av mars kostar polisen i Västra Götaland 416 000 kronor i merkostnader jämfört med en vanlig helg. Det framgår av beräkningar, som polisledningen i Västra Götaland gjort för Sveriges Radio Skaraborg.
De stora merkostnaderna beror på att många poliser kommenderades in till tjänstgöring under demonstrationen. Pengarna täcker övertid, extra lönetillägg och traktamenten för poliserna. Merkostnaden på 416 000 kronor tas från ett särskilt konto som polisen i Västra Götaland har för extra insatser i samband med stora demonstrationer. Det var lördagen den 29 mars, som representanter för nationalsocialisterna demonstrerade i centrala Skövde mot ett planerat moskébygge i södra Ryd i Skövde. Exakt hur många extra poliser som tjänstgjorde den aktuella helgen avslöjas inte av polisledningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".