Idrottsföreningar kan ha många kontantkassor. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Ny utbildning för idrottsföreningar

Skatteverket i Västra Götaland startar en särskild utbildning för idrottsföreningar i länet.

– Man ska kunna sova gott om nätterna även om man jobbar inom en idrottsförening, säger Fredrik Almqvist på Skatteverket i Västra Götaland.

Det är mycket att tänka på, och inte bara sådant som kanske mest gäller föreningar i de högre divisionerna, som artistskatt för utländska spelare och sign-on-bonusar, utan alltifrån koll på handkassor och sociala avgifter för kanslisten på 50 procent.

Kunskapsnivån ska höjas
Fredrik Almqvist tror att kunskapsnivån ute i föreningarna är ganska låg. Förhoppningen är att kursen som Skatteverket arrangerar tillsammans med bland annat Västergötlands idrottförsbund ska ändra på det:

– Är det någon person som ska avlönas i en förening så är det kassören. För har du en bra kassör så får du till att det blir riktiga rutiner. I en förening finns det väldigt många kontantkassor, det är kiosker och lotterier, så det är väldigt mycket kontanter i omlopp och det är inte alltid de kommer tillbaka till rätt ställe, säger Fredrik Almqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".