GHB-missbruket fortsätter att öka

Användningen av bersusningsmedlen GHB, GBL och Butandiol fortsätter att öka.Bara i år, har tre unga män dött av överdoser.

Just nu visas dokumentärfilmen om missbruket ”Jag vill inte leva detta liv” för socialarbetare och politiker i Göteborg.Den är gjord av göteborgsfilmarna Bo Harringer och Renzo Aneröd.

De fick idén till filmen efter att en av killarna som de hade följt tidigare för en annan film började missbruka GHB och begick senare självmord.

Mattias Gullberg är socionom och arbetar på öppenvårdsmottagningen Maria Ungdom på Hisingen. Han arbetar med unga personer som har fastnat i ett GHB-beroende och han har kartlagt missbruket och sammanställt rekommendationer för sjukvård och socialtjänst. Matias Gullberg delar Renzo Aneröds åsikt om att samarbetet mellan polis, sjukvård och socialtjänsten måste bli bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista