Göteborgs sjukvårdsekonomi sämre än väntat

Senaste prognosen från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämd visar att underskottet i sjukvårdsbudgeten blir ännu större än befarat. 117 miljoner istället för ursprungliga 88
Försämringen beror på att det skrivs ut mer läkemedel än man budgeterat för. I år beräknas statens läkemedelskostnader i Sverige uppgå till närmare 20 miljarder och i dag rapporterar Svenska Dagbladet om att en läkemedelsutredning kommer att föreslå att läkare ges rätten att samköra Apotekets receptregister på deras patienter för att minska kostnaderna för läkemedel. För att förbättra sjukvårdsekonomin i Göteborg har man redan beslutat lägga ner privata Cityakuten och jourmotagningarna i Olskroken och Brämaregården. Flera vårdcentraler riskerar stängning eller att slås ihop med andra. I farozonen ligger främst vårdcentraler med många hyrdoktorer, som ju inte längre får anlitas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".