Hovrätten fällde Tito Beltrán

Beltran tänker överklaga domen

Operasångaren Tito Beltran som dömdes till 2,5 års fängelse under fredagen av Hovrätten i Göteborg greps på väg till den presskonferens han hade tänkt att hålla. Hovrätten har beslutat att häkta Beltran eftersom det finns risk att han annars flyr landet.

Hovrätten fällde Beltran för båda de sexbrottsmål han stått åtalad för. Straffet blir fängelse i två och ett halvt år, en skärpning av tingsrättens domar.

Hovrätten dömer Beltran för att under en turné -99 ha våldtagit en då 18-årig kvinna. Rätten dömer också Beltran för att sexuellt ha utnyttjat en minderårig flicka i Kungsbacka.

Sammantaget döms Beltran till 2,5 års fängelse. Straffvärdet är egentligen högre, anser hovrätten. Men man tar hänsyn till att det gått lång tid sedan våldtäkten begicks.

Tito Beltran ska betala skadestånd till barnet på 110 000 kr och till den unga kvinnan på drygt 87 000 kr.

Hovrätten var enig i sin dom

Tito Beltran kommer att överklaga den fällande domen till Högsta domstolen. Det upppger hans försvarare, advokat Tomas Nilsson, rapporterar TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista