Fler skottskadade och knivhuggna söker akutvård

Fler skottskadade till akuten

Omkring fem procent av alla som kommer in till Sahlgrenskas akutmottagning med ambulans är skottskadade eller knivhuggna.

Ofta tillhör de kriminella kretsar i Göteborg . Detta leder till en osäker miljö för personalen.

Hittills i år har 24 mord eller mordförsök med skjutvapen poilsanmälts i Göteborg. Förra året var siffran för samma period elva. 2006 var mordförsöken med skjutvapen uppe i samma nivåer som i år.

14 skottskadade personer har dykt upp på akuten på Sahlgrenska. Förra året fick man bara in ett fall. Även antalet knivskadade personer på akuten ökar, visar siffror som sjukhuset presenterade på måndagen. 

Det handlar främst om unga män som kommer in till akuten. Och de skottskadade kunde vara ännu fler om de inblandade i mordförsöken hade varit bättre skyttar.

Sven Alhbin, operativ chef på länskriminalen för polisen i Västra Götaland tror också att en förklaring till de många skottlossningarna i förhållande till antalet skottskador är just dåliga skyttar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".